Böcker om Barcelona

Här presenteras lite av den litteratur som finns om Barcelona som du som är nyfiken på Barcelona kan ha glädje av.


Barcelona

Första klass reseguider

"Här börjar din resa till Barcelona, denna sjudande stad som erbjuder besökare allt från kultur och avkoppling till nöjen och den bästa maten. Här presenteras staden - område för område med detaljerade översiktskartor och perspektivteckningar av alla viktiga sevärdheter. Det blir lätt och roligt vandra längs den gamla anrika La Rambla eller att utforska museerna, katedralerna och den storslagna arkitekturen. Ta en cava och några tapas, och om du behöver lite paus från storstadspulsen ligger klostren, vingårdarna, stränderna, skidorterna och nationalparkerna i Katalonien inte långt borta. Boken innehåller ett pålitligt urval hotell, butiker, restauranger och nöjesetablissemang. Med sina många färgbilder, kartor och teckningar är detta en oumbärlig guide och en garanti för en lyckad resa."
Läs mer...


Barcelona (med karta)

Fyris Reseguider

"Du är borta en vecka och har bokat några guidade utflykter. Du vill läsa på lite om de vanligaste sevärdheterna och behöver en snabböverskådlig bok i behändigt format.

Förlaget FYRIS RESEGUDER ger ut robusta in-plastade guider i fickformat med separat karta. Sätter fokus på vilka gator och sevärdheter du inte bör missa, och bryr sig mindre om hur man reser runt eller var man ska bo."
Läs mer...


Barcelona (häftad)

Berlitz reseguider

"Fakta om Ramblan, Barri Gōtic, Sagrada Família, Fundaciķ Joan Mirķ, Montjuīc och mycket mycket mer, liksom om andra historiska minnesmärken, arkitektur och konst - och mat och vin. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den pulserande staden, där det finns så mycket att se och göra. Boken är lätt att läsa - och lätt att använda.
Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken."
Läs mer...


Barcelona Topp 10

Annelise Sorensen

"Oavsett om du reser första klass eller med en liten reskassa, tar guiden dig raka vägen till det bästa Barcelona har att erbjuda. Upptäck museerna och gallerierna, Sagrada Família och Barcelonas katedral, utforska barnens favoriter eller strosa längs La Rambla. Gör en utflykt till de bästa vinodlingarna i närheten. Dussintals topplistor - från det okända Barcelonas gömda skatter, till festivaler, sevärdheter, hotell och affärer - ger all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Listan över saker man bör undvika sparar både tid och pengar. Du hittar snabbt rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna och de många mindre kartorna inne i boken.
Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting."
Läs mer...


Destination Barcelona

Destination Reseguide

"160 sidor. En personlig guide som hjälper resenären att få ut det mesta av sitt besök i Barcelona, de bästa och mest prisvärda hotellen, restaurangerna och butikerna. Guiden hjälper dig att välja mellan alla olika arrangemang och sevärdheter. Upptäck nya sidor av Barcelona. Karta i guiden, men även en löstagbar karta. Speciellt kapitel för den som vill resa lite grönare."
Läs mer...Prismas lilla spanska ordbok

Håkan Nygren

"Prismas lilla spanska ordbok är utarbetad främst med tanke på resenären, men den fungerar utmärkt även för nybörjaren, som kan använda den i sina studier. Bokens upplägg är enkelt för att läsaren snabbt ska kunna hitta bland ord och fraser.

Ordmaterialet speglar språket av i dag. En kortfattad grammatik ger en första vägledning i språkets uppbyggnad och en parlör med färdiga fraser finns att tillgå. "
Läs mer...