Circuit de Catalunya i Barcelona

Circuit de Catalunya i Barcelona
Ungefär en halvtimmes bilkörning norr om Barcelona genomförs varje vår Spaniens Grand Prix i Formel 1Circuit de Catalunya.

Banan ligger i Montmelo, 20 km nordöst om Barcelona. Det går att ta tåget från Barcelona Sants station i Barcelona centrum och åka till Montmelo station varifrån det går bussar upp till banan.

Formel 1 tävlingen har ägt rum på banan Circuit de Catalunya i Montmelķ varje vår sedan starten 1991. Innan dess har Formel 1-tävlingar anordnats på olika banor i Spanien ända sedan 1913.

Circuit de Catalunya har långa raksträckor och både enklare och tuffare hörn. Ett varv är 4 655 meter långt sedan banan byggdes om inför säsongen 2007. Då omformades den sista sträckan av varvet för att underlätta möjligheterna att köra om. Under en tävling kör förarna 66 varv på banan. Ett helt lopp är lite mer än 307 kilometer långt.

Det erbjuds guidade turer för turister på Catalunya vissa dagar i veckan. Under dessa rundturer visas hur tävlingarna arrangeras och kontrolleras, var mekanikerna verkar och rundturen visar de olika områden på anläggningen såsom pressrum, kontrollrum och depåer med mera. Priser för rundturerna är 10 Euro för vuxna och 5 Euro för 5-14-åringar.

Vill du ha en biljett till Formel 1 tävlingen får du vara beredd att betala mellan 558 till 4011 kronor. Innan mitten på mars är biljetterna lite billigare. Du kan köpa biljetter på plats, via telefon, på internet eller i biljettförsäljningen i El Corte Inglés varuhus.


Hemsida för Circuit de Catalunya