Tibidabo nöjespark i Barcelona

Tibidabo nöjesfält ligger på toppen av ett berg med samma namn i utkanten av Barcelona.

Tibidabo är ett populärt besöksmål inte bara för nöjesfältet utan även på grund av den vackra utsikt över staden Barcelona som ett besök på bergstoppen erbjuder. Berget sträcker sig mer än 500 meter högt. Förutom nöjesfältet finns det bland annat en katolsk kyrka på bergstoppen.

Tibidabo är den äldsta nöjesparken i Barcelona och vissa av attraktionerna härstammar från tidigt 1900-tal. Nöjesparken innehåller varierande attraktioner för hela familjen och är ett trevligt ställe för resenärer med barn.

Nöjesparken innehåller förutom spännande åkattraktioner även magiska spegelhus, filmvisning, minigolf och minitennis. Här finns ett par restauranger och ett flertal caféer för hungriga och törstiga.

För att transportera sig hit kan man välja bussförbindelse från Placa Catalunya eller att åka med bergbanan som sträcker sig upp på berget. Även hop-on hop-off bussarna stannar ofta vid Tibidabo.

Öppettiderna på nöjesfältet varierar beroende på säsong, kontrollera därför öppettiderna på deras hemsida innan ni planerar ett besök.

Det går att förköpa biljetter till Tibidabo här.

Hemsida för Tibidabo

Hotell nära Tibidabo