Port Aventura nöjespark i Barcelona

Port Aventura är en nöjespark som ligger ungefär en timmes tågresa sydväst om Barcelona.

Antalet besökare årligen ligger runt 3 miljoner vilket gör parken till Spaniens mest besökta nöjespark och en av Europas mest välbesökta nöjesparker.

Parken är uppdelad i fem olika sektioner med vardera teman. Medelhavet, Vilda västern, Mexico, Polynesien och Kina är teman de olika sektionerna handlar om. Varje del har sin egen arkitektur, mat och attraktioner.

I parken finns bland annat flera berg- och dalbanor, flumride, fritt fall och ett 9000 kvadratmeter stort vattenland. Vidare finns det restauranger och caféer samt hotell i parken. Många av attraktionerna innebär hög fart och lämpar sig kanske inte för de allra minsta barnen. Men även för de som inte gillar fart finns här åkattraktioner som är lite lugnare, till exempel tekoppen. Således kan hela familjen få sitt lystmäte tillfredsställt.

Det enklaste sättet att ta sig till parken är med bil, men det går även att ta sig dit med tåg eller buss. Under högsäsong kan det vara väldigt mycket besökare och långa köer till de mest populära attraktionerna.

Öppettiderna varierar under säsongen och läs vidare på deras hemsida innan ni planerar ett besök.

Hemsida för Port Aventura

Här går det att boka en dagsutflykt till Port Aventura.