Nattliv i Barcelona

Barcelona är en stad som aldrig sover, inte ens nattetid. I Barcelona finns all sorts av musik och nattklubbsliv att njuta av, allt från ungdomlig, modern techno musik till jazz och latin. Eftersom Barcelona är en storstad lockar staden till sig kända DJ:s från hela världen till sina nattklubbar.

Nattlivet finns utspritt lite varstans i staden och i de flesta stadsdelarna finns det någon form av utbud för nattrumlaren. I regel börjar inte nattklubbarna befolkas förrän tidigast vid midnatt, men vissa klubbar vaknar inte riktigt upp till liv förrän vid 03-tiden på natten.

Här ges en kortare beskrivning av de områden som garanterar nattliv för turister som gärna är vakna till långt in på nätterna:

Maremagnum som är ett stort köpcenter på dagtid nere i hamnen Port Vell förvandlas till ett stort festpalats på kvällar och nätter. Här blandas restaurangerna med barer och nattklubbar.

I området La Ribera finns en mängd med nattklubbar och barer som är öppna till sent på natten. Likaså i de charmiga kvarteren i den gamla stadsdelen Barri Gotic. Här finns det olika sorters musikklubbar och barer.

Stadsdelen Port Olimpic som ligger vid stranden har en hel drös med heta barer, stora kasinos och nattklubbar som kör igång på kvällen och i regel har öppet till morgontimmarna. Längs stranden är det ofta rejäl partystämning och atmosfären påminner om partyställen såsom Ibiza.

Eixample är stadsdelen som innehåller Barcelonas gaykvarter. Eixample kallas i folkmun för Gay-Eixample med sina cabaréer, musikalbarer och nattklubbar.

GetYourGuide arrangerar pubcrawls för den som är sugen på att testa Barcelonas nattliv, läs mer om det här.