Parc de la Ciutadella i Barcelona

Fontän i Parc de la Ciutadella i Barcelona
Parc de la Ciutadella är en stor park som är centralt belägen i Barcelona stad. Norr om Ciutat Vella finns denna 70 tunnland stora park som bland annat innehåller Barcelonas Zoo.

År 1869 revs det enorma Barcelona citadell som byggts på platsen under 1700-talet. General Prim överlät byggnaden till staden under premissen att här skulle anläggas en park.

Josep Fontserč fick i uppdrag att designa parken och ursprungligen var den tänkt att utformas i form av en hästsko med breda promenadstråk flankerade av rabatter och planteringar. Men då Barcelona fick arrangera världsutställningen 1888 ändrades ritningarna och sedan 1893 tar Barcelonas Zoo upp en stor del av parken. När parken anlades under mitten av 1800-talet var den under lång tid det enda grönområdet inne i Barcelona stad.
Sjön i Parc de la Ciutadella i Barcelona


Parken innehåller bland annat Barcelona Zoo, Kataloniens parlament, en mindre sjö, ett zoologiskt museum och en stor, vacker fontän. I parkens norra område finns en triumfbåge som användes som ingång till parken under världsutställningen.


Parken är lämplig för att utöva idrott och motion och här kan man hyra båt för en tur på sjön i parken eller hyra cyklar. Det är även ett trevligt område för joggare.

Hotell nära Parc de la Ciutadella