Camp Nou i Barcelona

Camp Nou i Barcelona
Camp Nou, katalanska för nya fältet, är idrottsklubben FC Barcelonas fotbollsstadion. Det är Europas största stadion och har idag en kapacitet på över 98 000 åskådare.

Stadion rymmer bland annat ett museum, FC Barcelona museum, som har över en miljon besökare varje år. Här har besökare möjlighet att själva gå en rundtur och besöka omklädningsrummen, pressrummet, spelargången och avbytarbåsen vid sidlinjen. Vidare finns alla troféer som Barcelona vunnit till beskådande och en tidslinjen över FC Barcelonas historia med foton, texter och massor med multimediaskärmar som visar historiska ögonblick i klubbens historia.

FC Barcelonas tidigare fotbollsstadion gick under namnet Les Corts och den ansågs vara för liten då den "endast" rymde 60 000 åskådare. 1954 köptes därför ny mark och en arena som skulle rymma 150 000 personer planerades, men senare valde klubben istället att bygga en stadion med plats för 90 000 åskådare. Camp Nou invigdes vid starten av fotbollssäsongen 1957.

Efterhand har stadion byggts till för att kunna rymma fler åskådare och rymmer idag 98 787 åskådare.

Utöver fotboll har även konserter arrangerats på Camp Nou, bland annat med Julio Iglesias, Michael Jackson och Bruce Springsteen.

Priset för en vuxen är ca 19 Euro och öppettider på vardagar är 10 - 18.30.
Att förköpa biljetter kan vara en idé då köerna kan ringla sig långa utanför Camp Nou.
Här kan du förköpa biljett.

Barcelonas sida om Camp Nou

Hotell nära Camp Nou