Weekendpaket Barcelona
* MrJet

Flyg till Barcelona

Den snabbaste transporten till Barcelona från Skandinavien sker såklart genom att man resor med flyg till Barcelona. Flygtid till Barcelona från Sverige ligger på mellan tre till fyra timmar.

Prisflygbiljetter kan variera kraftigt beroende på vilka tider man ska flyga till Barcelona, samt hur långt i förväg man bokar sin resa. För att inte låta biljettpriset lura er bör ni tänka på att inkludera alla avgifter vid lågprisflyg till Barcelona. Förutom skatter och andra avgifter som kan tillkomma i det annonserade priset så bör ni tänka på bland annat avgiften för transfer från flygplats till hotell samt hur mycket tid som försvinner med de längre transfertiderna från flygplatserna som ligger längre från Barcelona stad.

Barcelona har tre stycken flygplatser, en huvudflygplats samt två lågprisflygplatser:
- Barcelonas internationella flygplats i El Prat de Llobregat, 12 km sydväst om Barcelona.

- Girona-Costa Brava flygplats i Girona 100 km norr om Barcelona. Flygplatsen i Girona används av vissa charter och lågprisbolag (t.ex. Ryanair).

- Reus flygplats i Reus 90 km sydväst om Barcelona. Flygplatsen används främst av Ryanair samt vissa charterbolag.

Det bästa sättet att hitta de billigaste flygbiljetterna till Barcelona är i regel att söka på någon av de webbplatser som jämför priser på flygbiljetter.

Bravofly är en webbplats som jämför priser på flyg och de påstår sig ha med alla lågprisflygbolagen i sina prisjämförelser.

Det finns många ytterligare prisjämförelsesajter på nätet.
Till exempel följande webbplats: MrJet

Från de olika flygplatserna finns det möjlighet att åka med lokaltrafik för att ta sig in till Barcelonas olika hållplatser. Oftast behöver man kombinera buss med tåg för att komma i närheten av sitt hotell.

Genom att boka en egen transfer från flygplatsen till hotellet får man kortad restid tills man kommer till rätt hotell och därmed mer tid över att spendera i Barcelona. Det finns flera olika typer av transfer som kan bokas från de olika flygplatserna och det kan vara en bra idé att boka denna transfer i förväg för att slippa köa på plats.
Läs om olika alternativ för transfer från flyplats till hotell