Poble Espanyol i Barcelona

Poble Espanyol i Barcelona
Poble Espanyol är ett friluftsmuseum som inte är helt olikt vårt eget Skansen i Stockholm.

Friluftsmuseet byggdes till Världsutställningen 1929 för att visa hur Spaniens olika regioner finns representerade i Barcelona. Tanken var att det senare skulle rivas men det står kvar än idag som ett av få monument bevarade sedan världsutställningen och besöks årligen av många turister.

Arkitekten Josep Puig i Cadafalch förde fram sin idé att museet skulle vara som en stad med arkitektur, stil och kultur från Spaniens olika regioner samlade på ett ställe. De arkitekter som stod för konstruktionen reste runt till mer än 1600 olika platser i Spanien för att hämta inspiration innan de startade detta enorma projekt. Det tog tretton månader att bygga området som täcker 42 000 kvadratmeter och innehåller 117 byggnader med gator och torg.

Här kan man som turist vandra på gator och torg och få se arkitektur och hantverk från olika regioner i Spanien. Det finns gott om butiker här som säljer olika slags hantverk och smycken. På området arrangeras det även många konserter. Poble Espanyol är beläget på Montjuic berget och därmed bjuder det på en fantastisk utsikt över staden.

Öppettider:
Poble Espanyol öppnar kl 9 och stänger vissa dagar redan kl 20 medan det helgdagar är öppet betydligt senare till 03-04.

Poble Espanyols webbsida

Hotell nära Poble Espanyol