Museum i Barcelona

Barcelona är en stad med en lång tradition av konst och kultur. Därav finns det många museér i staden och vi berättar här om några av de mest framträdande museérna.

Piccasso museum - Pablo Piccasso föddes 1881 i Malaga och flyttade senare till Barcelona där han växte upp. När han blev äldre flyttade han till Paris där han tillbringade resterande delen av sitt liv.
Det finns Piccaso-museum på flera håll och det största ligger i Paris. Piccassomuseet i Barcelona har den största piccassosamlingen utanför Paris. Här finns en mängd konstverk, teckningar och målningar som Piccasso donerat till museet. Många av konstverken kommer från hans blåa period, 1901-1904.
Hemsida för Piccasso museum

Mirķ museet - Joan Mirķ var en katalansk surrealistisk konstnär, grafiker och skulptör som levde 1893-1983. Mirķ museet ligger en bit upp på Montjuic-berget (därmed ges även en vacker utsikt över Barcelona) och innehåller bland annat skulpturer, målningar, keramik och textila verk.
Hemsida för Mirķ museet
Här går det att förköpa biljetter till Mirķ museet som ger företräde i kön.

CosmoCaixa Barcelona - CosmoCaixa är ett vetenskapscentrum i Barcelona som fick pris som Europas bästa museum 2006. Det öppnades ursprungligen under 1980 och 2005 fick det en femdubblad utställningsyta på cirka 30 000 kvadratmeter. Museet innehåller allt möjligt såsom regnskogar, planetarium, vetenskapliga experiment och en barnavdelning där barn kan få klappa djur.
Hemsida för CosmoCaixa Barcelona

Museu Nacional d'Art de Catalunya - Detta konstmuseum är det största museét i Katalonien. Det är också det största centret för romansk konst i hela världen. Här finns även modern konst från nutida katalanska konstnärer. Museet har en fin samling av konst som täcker medeltida, renässans, 1800-tals och 1900-talskonst. Inte minst museéts placering i det storslagna Palau Nacional från 1929, på berget Montjuic är en upplevelse i sig.
Hemsida för Museu Nacional d'Art de Catalunya
Här går det att förköpa biljetter till Museu Nacional d'Art de Catalunya.