Weekendpaket Barcelona
* MrJet

Utflykter i Barcelona

Även om Barcelona är fullspäckat av sevärdheter och upplevelser finns det en hel del att se även runtomkring Barcelona. Hela Katalonien är full av kultur, historia och bedårande natur.

Ifrån Barcelona arrangeras det många olika typer av utflykter och det finns många arrangörer som anordnar dessa. Till exempel arrangeras det utflykter till bergen varifrån man får en fantastisk utsikt över den vackra naturen. Vidare finns det goda möjligheter att besöka flera badorter längs kusten mot medelhavet.

För den som planerar ett lite längre besök i Barcelona kan det vara skönt att lämna staden en stund för att slippa trängseln och för att uppleva lite annorlunda saker.

Det finns så klart möjlighet att genomföra utflykter på egen hand, men en guidad utflykt brukar ge en hel del mervärde i form av någon som berättar historia om de olika utflyktsmålen samt vet exakt vad som är värt att besöka.

De utflykter som vi berättar om här går att boka online i förväg, vilket gör det möjligt för dig att planera ditt besök på förhand och dessutom slippa stå i kö när du väl är på plats.

På de följande sidorna ges några förslag på en del av de utflykter som erbjuds för Barcelonaturisten och här finns en översikt över utflykterna.