Sevärdheter i Barcelona

Sagrada Familia i Barcelona
Barcelona har enormt mycket sevärdheter att erbjuda sina besökare. Det finns alltid någon intressant plats att besöka i Barcelona oavsett hur många gånger du varit i staden!

Eftersom Barcelona är så fullt av sevärdheter känns det omöjligt att lyfta fram alla de sevärdheter som kan vara av intresse för barcelonaturisten. Vi försöker därför här presentera de mest kända och välbesökta sevärdheterna utan att påstå att listan är komplett.

Många av sevärdheterna i Barcelona utgörs av verk av den berömda och framgångsrika arkitekten Antoni Gaudí(1852 - 1926) såsom Sagrada Familia, Casa Mila och Parc Guell.

Barcelona kortet ger fritt inträde till ett flertal av sevärdheterna och rabatterade upplevelser i Barcelona. Välj antal dagar som kortet ska gälla och du får även gratis transport med lokaltrafiken.

För att hinna med så många sevärdheter som möjligt under ett besök i Barcelona kan det vara en god idé att ta en rundtur med buss. Det finns flera olika bolag som arrangerar bussturer och det finns turer i flera olika varianter. En smidig variant är de så kallade hop-on hop-off turerna som ger resenären möjlighet att hoppa på och av bussen vid varje stopp.
Läs mer om bussturerna här

Många av sevärdheterna ligger ganska centralt i Barcelona och om du som besökare känner för att promenera en del så lär du hinna med flera av sevärdheterna om du strövar i Barcelona City. Om du vill ta dig längre för att se ytterligare sevärdheter finns det en bra utbyggd tunnelbana och även väl fungerande bussar.
Du kan läsa mer om våra tips för hur du transporterar dig i Barcelona här.

Det kan vara bra att köpa Barcelona kortet för att få gratis inträde till en massa sevärdheter i staden. Med Barcelona kortet som gäller i två, tre, fyra eller fem dagar i följd får du gratis inträde till över 16 av stadens främsta sevärdheter och gratis transport med stadens transportmedel i form av tunnelbana och bussar. Vidare ger kortet tillgång till över 80 olika specialerbjudanden i butiker, restauranger, museer och mycket mer.
Läs mer om Barcelona kortet här