Picassomuseet i Barcelona

Picassomuseet i Barcelona är en av stadens mest betydelsefulla konstinstitutioner och ett måste för konstälskare och besökare som är intresserade av att utforska den spansk-katalanska kulturen.

Picassomuseet i Barcelona öppnade sina dörrar 1963 och är dedikerat till att bevara och visa upp konstverken från den berömda konstnären Pablo Picasso. Museet är beläget i det pittoreska kvarteret El Born, i en serie av fem medeltida palats som har renoverats för att skapa en passande plats för att visa Picassos verk.

Museet har en imponerande samling av över 4 000 konstverk som spänner över hela Picassos karriär, från hans tidiga verk till hans senare mästerverk. Besökarna kan njuta av ett brett spektrum av målningar, skulpturer, keramik och andra konstverk som ger en djupgående inblick i konstnärens liv och arbete.

Picassomuseet har en permanent samling som består av verk som skapats av Picasso själv samt av verk från andra konstnärer som influerade eller inspirerades av honom. Här kan besökare se några av Picassos mest kända verk, inklusive "Las Meninas" - en serie målningar baserade på Velázquez klassiska verk med samma namn.

Förutom den permanenta samlingen arrangerar Picassomuseet regelbundet tillfälliga utställningar som utforskar olika aspekter av Picassos liv och arbete, samt relaterade ämnen inom konsthistoria och samtida konst.

Museet är öppet för allmänheten från tisdag till söndag och erbjuder guidade turer och pedagogiska program för skolor och grupper. Besökare rekommenderas att boka sina biljetter i förväg för att undvika långa köer.

Det går att förköpa inträdesbiljett och guidad tur till Picassomuseet här.