Weekendpaket Barcelona
* MrJet

Weekendresor Barcelona

Barcelona kortet
Barcelona får anses vara ett perfekt resmål för den som vill bege sig iväg på en weekendresa. Under en weekendresa till Barcelona kan du hinna med att uppleva massor av sevärdheter, kultur, känna den internationella atmosfären, det rika nöjeslivet och om du åker på rätt tidpunkt av året kan du även hinna med att sola och bada under ditt besök.

Flygtiden till Barcelona är cirka 3 - 3.5 timmar och således får de som beger sig på weekendresor till Barcelona mycket tid över för att turista i staden under helgen.

Många av stadens sevärdheter ligger centralt och bara att promenera runt bland de gamla kvarteren i centrala Barcelona är en sevärdhet i sig. Om du vill uppleva fler sevärdheter än de som finns centralt i staden kan det vara en idé att ta en rundtur med sightseeingbuss. En bra variant på bussturer är de så kallade hop-on hop-off bussarna som ger resenären möjlighet att hoppa på och av bussen vid varje stopp.

Om du föredrar att förflytta dig i Barcelona på egen hand så är tunnelbanan ett utmärkt val. Det finns rabatthäften att köpa som ger rätt till resor med alla kollektiva medel i staden. Ett annat alternativ är Barcelona kortet som ger fritt inträde till ett flertal av sevärdheterna och gratis transport med lokaltrafiken.

Det kan vara bra att försöka hitta ett hotell som ligger så centralt som möjligt i Barcelona för att spara tid för transport under en weekendresa. Då taxiresor inte är så värst dyra i Barcelona kan dessa spara en massa tid utan att kostnaden blir allt för hög.

Det finns många researrangörer som erbjuder färdiga weekendpaket till Barcelona och en weekendresa till Barcelona med flyg och hotellrum kostar i regel från drygt 2000 kronor per person och uppåt.

MrJet brukar erbjuda weekendresor till Barcelona. Även Travelstore.se erbjuder weekendpaket Barcelona.
Om du inte bokar hotell tillsammans med flyg har Hotels.com massor av hotell i Barcelona att välja på.