Guidad tur i Palau de la Música Catalana

Det modernistiska Palau de la Música Catalana (den katalanska musikens palats) är en byggnad med konserthall som ursprungligen byggdes för körsällskapet Orfeķ Catalā.

Byggnaden som finns med på UNESCO:s världsarvslista uppfördes under 1905-1908 och ligger i stadsdelen La Ribera en liten bit från Las Ramblas och kören Orfeķ Catalā övar fortfarande i repetitionssalen.

Arkitekten Lluís Domčnech var den som formgav byggnaden och många artister och konstnärer bidrog till den unika designen såsom målare, skulptörer och glas- och mosaikkonstnärer. Salongen i Palau de la Música Catalana har glasväggar och utsirade sniderier med starka färger och en vacker glasinstallation i taket. Överallt i interiören finns vackra utsmycknader i olika material bland annat järn och glas och dess detaljrikedom upphör aldrig att förvåna.

Den guidade turen varar i cirka 45 minuter och tar er med på alla vackra platser som finns inne i byggnaden. Även till de delar i byggnaden som normalt inte är öppna för allmänheten och ni får bland annat uppleva det stora, vackra takfönstret på nära håll. Turen erbjuds på ett flertal olika språk, bland annat engelska med flera avgångar under dagen.

Läs mer eller boka guidad tur i Palau de la Música Catalana.

Ett annat sätt att uppleva de vackra, stämningsfyllda lokalerna är genom att avnjuta en konsert på kvällen. Utbudet varierar från opera eller klassisk musik till katalansk musik eller moderna shower. Det ges föreställningar de flesta dagarna i veckan och biljetterna säljs ofta ut flera dagar i förväg.
Läs mer om föreställningarna på deras hemsida.