La Rambla i Barcelona

La Rambla i Barcelona
La Rambla är en bred boulevard i centrala Barcelona som sträcker sig från Christoffer Columbus monumentet vid Port Vell genom Ciutat Vella upp till Plaįa de Catalunya. Gatan består av tre leder med två enkelriktade filer för motortrafik med en bred gångbana som är trädbevuxen i mitten.

Gatan är tolvhundra meter lång och det är Barcelonas mest bevandrade gata och används för allt möjligt, från gatuartisteri till gatuprostitution.

Här myllrar det av människor hela dagarna till långt in på kvällarna då den är populär både bland turister och lokalbefolkningen. Längs La Rambla finns det fullt med tidningskiosker som säljer dagstidningar och souvenirer, blomsterförsäljare, gatuartister, gatukonstnärer, caféer, tapasbarer, restauranger och en massa butiker. Gatuartisteriet består ofta av tecknare eller mänskliga statyer.

Längs La Rambla finns det många historiska byggnader såsom exempelvis Virreina Palace som är ett palats byggt under 1700-talet och som idag används för olika uställningar. Vidare finns La Boqueria (saluhall) och den berömda Liceu teatern där operor och balletter ges. Längs gatan finns det även många små mysiga torg där caféer och restauranger har uteserveringar.
Virreina Palace längs La Rambla i Barcelona

La Rambla är även mycket populär bland Barcelonas ficktjuvar på grund av trängseln vilken gör deras jobb betydligt enklare, så se upp för dessa om ni beger er till La Rambla.
På kvällarna förvandlas delar av La Rambla till ett prostitutionsstråk.

Hotell nära La Rambla