Sola och bada i Barcelona

Barceloneta strand i Barcelona
Till skillnad från de flesta storstäderna i Europa kan Barcelona förutom alla storslagna sevärdheter dessutom erbjuda avkoppling i form av sol och bad.

Med bara några minuters promenad kan du gå från stadens kärna ner till Barceloneta med sin strand som sträcker sig längre än en kilometer. Här finner du en lång kuststräcka med promenadstråk där man kan flanera, rasta hunden, cykla eller bara koppla av och njuta med sol och bad.

Eftersom stranden i Barceloneta ligger så centralt blir det ofta snabbt fullt med människor på sommardagar med vackert väder. Den som verkligen vill utnyttja dagen till fullo med en bra plats på stranden bör ta sig till stranden tidigt på dagen.

Håll koll på flaggorna som sitter på badvakternas torn. En grön betyder att det går bra att bada, en gul betyder att man bör vara försiktig i vattnet och en röd betyder att man bör undvika bad.

Innan de olympiska spelen i Barcelona 1992 var hamnkusten väldigt industrialiserad och inte alls glamourös. I samband med spelen rustades kusten upp och turistvänliga stränder anlades. På kvällen förvandlas strandområdet i Barceloneta till ett stort partyområde och barerna avlöser varandra längs strandpromenaden.

Det finns fler stränder strax utanför Barcelona som anses vara lugnare och mer barnvänliga och handikappanpassade. Platja del Bogatel, Platja del Mar Bella och Platja del Nova Mar Bella som ligger norr om Barcelona. Sitges som ligger ca 40 minuters tågresa söder om Barcelona har väldigt fina stränder och en mysig stadskärna, så en utflykt till Sitges kan vara väl värt pengarna.