Shopping i Barcelona

Maremagnum i Barcelona
Barcelona är sedd som en av de bästa shoppingstäderna i Europa då det är en väldigt trendkänslig stad. I Barcelona finns allt från moderna shoppingcenter till små, udda och exklusiva butiker. Vi ger här några tips om shopping i Barcelona, men det finns betydligt fler shoppingmöjligheter än de vi berättar om nedan.

La Rambla är såklart ett populärt område att bege sig till om man vill uppleva lite Barcelona shopping. Här finns allt från gatuförsäljare till trendiga små butiker och gott om turistfällor - se framförallt upp för ficktjuvar!. I kvarteren runt La Rambla finns det många butiker med souvenirer.

Mellan La Rambla och Barri Gotic finns den stora shoppinggatan Portal de l'Āngel med massor av butiker och kända varuhus. Detta är en av stadens mest besökta gator och hit söker sig de flesta turister som vill shoppa i Barcelona.

I kvarteren vid Barri Gotic finns det gott om trendiga butiker för inredning, accessoarer, konst och annat, inte minst i de små gränderna där det finns många äldre butiker.

På den eleganta gatan Passeig de Grācia i stadsdelen Eixample finns de dyrare och exklusivare butikerna i Barcelona.

Spaniens kända varuhuskedja El Corte Ingles finns på flera ställen i staden och det största ligger vid Placa de Catalunya, ett shoppingcenter som är flera våningar högt.

Nere i hamnen vid sidan av akvariet ligger det moderna shoppingcentret Maremagnum som har en bra blandning av butiker och restauranger och är det enda varuhuset i Barcelona som har öppet på söndagar. På kvällarna blir köpcentret ett livligt tillhåll för nattsuddare.

La Boqueria är den stora matmarknaden i Barcelona, vilket består av en enorm saluhall som ligger på La Rambla.